Fagområde: Næringsutvikling

Full fart og gode ideer på gründercamp

Denne artikkelen er arkivert. Enkelte opplysninger kan være utdaterte.

Nesten 100 ungdommer fra Mosjøen Videregående Skole var samlet på Sandvik Folkehøyskole i halvanna døgn på Gründercamp. Mye arbeid og stor kreativitet var stikkord for campen som ble arrangert i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Nordland, Nordland Bondelag og Fylkesmannen i Nordland.

Tema for gründercampen var naturbruk, mat og lokal turisme. Davi dukket opp under frokosten lå noen fremdeles og sov etter nattas harde arbeid, mens andre var fullt i gang med å gjøre ferdig forretningsideene sine, få unna siste finpussen og forberede presentasjon for de andre deltakerne.

Framtidsscenario Vefsn 2038

Campen begynte med at deltakerne skulle løse et framtidsscenario der Vefsn 2038 og økoturisme sto i fokus. Varme i trøya fortsatte deltakerne arbeidet med å planlegge ungdomsbedrift. En gründercamp er en kickstart for arbeidet med ungdomsbedrift der man får mulighet til å planlegge og utvikle ideer samtidig som man har tilgang på mentorer og ikke minst: Det er gøy!

Stor spennvidde

Forretningsideene var mange og gode og spennvidden stor. Fra portal med gode fjøsløsninger til nyskapende gjerdeisolator via graspakkeruller. Mange hadde også merka seg det økende markedet for kortreist mat, så framover får helgelendingene forhåpentligvis flere produsenter av så vel gomme og melkekaker som kamkaker og foccacia. At etterspørselen av hesteaktiviteter også er stor var noe flere elever på hestelinja har lagt merke til, så både nybegynnerkurs og kurs i hestestell ble planlagt.

Beste innovasjon

Gründercamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping og en jury bestående av representanter fra Bondelaget, Fylkesmannen og Mosjøen og omegn næringsselskap vurderte forretningsideene. Seirende ut av kategorien beste innovasjon gikk Laila og Linda med sin ide og prototype på en holder for å sette drikkeflaske i på gjerdestolper. Jentene så et problem og løste det. Å få tak i drikke når man rir er ikke enkelt og det vil de gjøre noe med. De hadde dessuten tenkt på videre utvikling av produktet og hvordan det skulle lages sånn at det ikke kunne bli et risikomoment for verken hest eller rytter.

Prøveproduksjon av kamkaker

I kategorien beste presentasjon gikk UB Kosebakst vinnende ut. De skal starte produksjon av kamkaker og lover snarlig prøveproduksjon. Gründercampens hederspris gikk til UB Sulten for både å være innovative i sin ide om å lage foccacia i form av Vefsnhanen, Vefsns kommunevåpen, og for sin arbeidsmåte der de klarte å engasjere alle i arbeidet selv om de var den største elevgruppa.

Stikkord:
Steder: