Personvernerklæring

Denne personverneklæringen forteller hvordan Distriktssenteret samler inn og bruker personopplyninger via distriktssenteret.no. Distriktssenteret – ved direktør – er behandlingsanvsarlig, og databehandler er Smart Media i henhold til databehandleravtale.

Informasjonskapsler

Distriktssenteret benytter følgende informasjonskapsler (cookies).

Google Analytics informasjonskapsler

__utmz ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to informasjonskapsler som heter __utmz.
__utma holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.
__utmb og __utmc holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Høykontrastversjon av nettsiden

Det blir lagret en informasjonskapsel når du ber om høykontrastversjonen av nettsiden. Denne gjør det mulig for nettsiden å huske innstillinger ved navigasjon mellom de ulike sidene. Når du går tilbake til normalvisningen av nettsiden, vil denne informasjonskapselen bli slettet fra maskinen din.

Nettstatistikk

Distriktssenteret.no bruker Google Analytics til å samle inn nettstatistikk fra. Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Skjema

Distriktssenteret.no benytter Gravity Forms til å samle inn informasjon i forbindelse med for eksempel påmelding til arrangementer eller bestilling av materiell. IP-adresser blir ikke samlet inn i denne prosessen.

Informasjon vi samler inn kan bli videreformidlet til tekniske arrangører, som for eksempel hotell eller konferansevertskap, for å sikre den tekniske avviklingen og planleggingen av arrangementet. Videre kan kontaktinformasjonen bli brukt til å sende ut informasjon til deltakere, og til å sende ut invitasjon til å evaluere arrangement. Opplysningene blir slettet når formålet med innsamlingen er utgått, vanligvis 2-3 måneder etter arrangementet.

På nettsiden er det mulig å gi tilbakemelding på noen av våre artikler. Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner, men blir brukt til å forbedre vår nettside for besøkende.

Nyhetsbrev

Distriktssenteret bruker Mailchimp til å sende ut nyhetsbrev til de som melder seg på dette. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Søkemotor

Distriktssenteret.no bruker Algolia til internt sidesøk. Algolia samler inn statistikk om hva brukere søker etter på siden. Denne informasjonen blir ikke knyttet til brukeren.

Spørreundersøkelser

Distriktssenteret bruker SurveyXact når vi gjennomfører spørreundersøkelser. Rambøll er databehandler for disse. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen, og om den er anonym eller ikke. Distriktssenteret vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål dersom det ikke er oppgitt.

Post- og arkivsystem

Distriktssenteret bruker Documaster som post- og arkivsystem. Systemet følger offentlige standarder (NOARK). Lagring av personopplysninger i arkivet er regulert av bl.a. forvaltningslov, offentlighetslov og arkivlov. Innsyn reguleres også av dette lovverket. Vi er pålagt å offentliggjøre postjournalen vår på Internett.  Journalene blir gjort tilgjengelig på eInnsyn.

Rettigheter

Alle som er registrert i Distriktssenterets systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Distriktssenteret ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert.

Ta kontakt med Distriktssenterets personvernombud på [email protected] ved spørsmål om innsyn i egne personopplysninger.