Bedre samfunnsutvikling i distriktskommuner – et arbeidsverksted om metoder og verktøy

Den 16. november arrangerer Distriktssenteret et arbeidsverksted for distriktskommuner med interesse for samfunnsplanlegging, nærings- og samfunnsutvikling.

Miniatyrbilder av alle metoder og verktøy som finnes på distriktssenteret.no. Tittel på bildet er bedre samfunnsutvikling i distriktskommuner.

På distriktssenteret.no finner du mange metoder og verktøy

Etterspurt kunnskap

Kunnskap om metoder og verktøy for samfunnsplanlegging og utviklingsprosesser oppleves som nyttig og er etterspurt hos distriktskommuner. Derfor arrangerer Distriktssenteret et digitalt arbeidsverksted hvor vi deler kunnskap om noen metoder og verktøy vi har testet ut i samarbeid med fylkeskommuner og distriktskommuner, blant annet i Veiledningspiloten.  

Distriktssenteret presenterer de metoder og verktøy som distriktskommuner spesielt har ønsket seg. Det vil også bli delt erfaringer fra distriktskommuner med rom for dialog. Målet for arbeidsverkstedet er å styrke kompetansen på og innsikten i aktuelle metoder og verktøy.

Praktisk informasjon

Arbeidsverkstedet gjennomføres via Teams. Når du deltar i grupper på teams må du delta fra egen PC/mobil. Du vil få en invitasjon til arrangementet som du kan legge i kalenderen din ved påmelding. Du vil også få en påminnelse to dager før arrangementet.

Påmeldingsfristen er 9. november

 

Program

Kl 0900-0915: Introduksjon ved Distriktssenteret. 

Kl 0915-0945: Sesjon 1: metoder og verktøy.  

Kl 0945-1005:  Distriktskommuners nytte av metoder og verktøy ved Lisbeth Øyum, Sintef Digital

Kl 1005-1015: Pause 

Kl 1015-1045: Sesjon 2: metoder og verktøy.  

Kl 1045-1115: Dialog i gruppene om behovet for metoder og verktøy sett fra kommunens side. 

Kl 1115-1130: Avslutning i plenum

 

Lær mer om verktøy og metoder

På distriktssenteret.no finner du guider, arbeidsmetoder og verktøy til bruk i utviklingsarbeid, samt veiledning i hvordan du kan bruke et knippe velprøvde arbeidsmetoder og verktøy. Distriktssenteret har også nylig lansert veilederen enkelplanlegging.no, som er et verktøy for å hjelpe små kommuner med planarbeidet.