Ung Kraft

Boka «Ung Kraft» beskriver suksesshistorier fra ungdomssatsingen i Nord- Trøndelag.

Boka ”Ung kraft” beskriver ungdomssatsingen i Nord- Trøndelag de siste 30 årene og hva ungdomsengasjementet har bidratt til. Den gir et innblikk i hvordan ungdomsarbeidet drives og erfaringer med å mobilisere og engasjere ungdom og voksne. I boka får vi presentert fakta, hendelser, øyeblikk og historiene til personer som har vært viktig på veien.

«Boka kan gi oss kunnskap om historien fram til i dag, og forhåpentlig inspirasjon til å fortsette på historien. Vi har alltid blanke ark foran oss og kan forme framtida sammen»,påpeker Birgitte S. Dillan, daglig leder i Ung Tiltakslyst og prosjektleder for boka.

Marte Hallem har skrevet tekstene i boka, som formidler erfaringer og kan være en inspirasjonskilde for andre. En av suksessfaktorene hun peker på er det spesielle mentorforholdet mellom de unge styremedlemmene i Nord- Trøndelag Barne- og ungdomsråd (NTBUR) og Ung Tiltakslyst og de daglige lederne i kontorfellesskapet. Dette illustrer betydningen av samarbeid mellom unge og voksne som tar ansvar.

«Det er ungdommen som skal løftes fram og gjøres gode, og det er deres ønsker og meninger vi arbeider for. Samtidig er det viktig for dem å ha noen med litt mer erfaring i ryggen til å veilede og gi råd. Sammen blir vi et godt team», sier Line Nordkvelle, nåværende daglig leder i NTBUR.

Boka beskriver blant annet:

  • Sentrale fakta fra ungdomssatsingen i Nord- Trøndelag
  • Historiene bak oppstarten av Nord- Trøndelag Barne- og ungdomsråd (NTBUR), Ungdommens  kulturmønstring, Ung Tiltakslyst, Ung info og Nord- Trøndelag fylkeskommunes ungdomssatsing
  • Historiene til enkeltpersoner og deres erfaringer
Stikkord: