Hopp over meny
Hopp over innhold

Planstrategi 4.0 – småkommuner og de gode hjelperne

UiT Norges Arktiske Universitet, Høgskolen i Innlandet, planavdelingen i Kommunal- og distriktsdepartementet og Distriktssenteret inviterer til fagseminar torsdag 1. juni kl. 10.00 – 13.15.

Meld deg på arrangementet »

Kommune-Norge står foran en ny runde med planstrategiarbeid. Nasjonale forventninger til kommunal og regional planlegging kommer fra regjeringen i juni, og skal legges til grunn. For å sette de mange mindre kommunene i bedre stand til å gjennomføre arbeidet inviteres det til et fagseminar. Målgruppe er de mindre distriktskommunene, fylkeskommuner og statsforvaltere.

Småkommuner vil av ulike grunner ha behov for bistand, rådgiving og dialog for å gjennomføre sitt overordnede, strategiske planarbeid. En utfordring er å «oversette» klima- og miljøpolitiske målsettinger til småkommunenes virkelighet, en annen er kunnskap og strategier for å gjøre distriktskommunen mer attraktiv som bosted.

Fagseminaret er delt i to bolker:

  • Først vil det bli presentert et oppdatert, forskningsbasert kunnskapsgrunnlag om småkommunenes utfordringer og muligheter i plan- og strategiarbeidet.
  • Deretter vil fokus rettes mot hvordan småkommunene kan gjennomføre arbeidet med «planstrategi 4.0», og hvordan ulike «gode hjelpere» kan bidra i slike prosesser.

Fagseminaret blir strømmet på denne siden og opptak skal ligge ute i ettertid.

Om du vil delta fysisk i Akersgata 64, må du melde deg på innen 29.mai.

Tilbake til sidetopp
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.